målarbokspyssel

här kommer ett tips på ett pyssel du kan göra. uppskattas enormt mycket av barn, men funkar i alla åldrar. resultatet blir en alldeles unik målarbok.

du behöver:
1 fotograf, förslagsvis ett barn
1 digitalkamera
1 dator inkl. bildbearbetningsprogram och skrivare
papper
häftklammer
färgkritor

gör så här:
1.
ta med barnet på en promenad och låt det fotografera ALLT av intresse. tänk på att ett barn ser intressanta saker på ett helt annat sätt än du själv, så lägg dig inte i vad barnet fotograferar.
2. lägg in bilderna i datorn och behandla dem i photoshop eller annat bildbehandlingsprogram, så att de blir svartvita. OBS! inte gråskala nu, utan med ett filter typ "stämpel" så att bilderna verkligen blir svartvita.
3. skriv ut. A3 om du har en skrivare som fixar det, annars får A4 duga. (det blir hälften så stort när det blir klart sen. kom ihåg att du ska häfta ihop bladen till en bunt sen, så antalet bilder ska vara delbart med 4 för att det ska gå jämnt upp i slutet. ni som har sysslat med att pussla ihop fanzines vet vad jag menar, ni andra kommer nog på det.
det spelar inte så stor roll på vilken sida bilderna kommer, eftersom målarböcker inte brukar vara av någon narrativ karaktär direkt. (det kan ju annars vara ett sätt att vidareutveckla pysslet) det du ska komma ihåg är att du ska ha 2 bilder på varje sida, eftersom bladen kommer att vikas sen.
skriv ut ca 8 blad, dubbelsidiga och med två bilder på varje sida. extra kul är om du bemödar dig med att göra en framsida till målarboken. den ska då vara placerad till höger på baksidan av ett blad.
4. vik alla bladen på mitten. se till att den eventuella framsidan verkligen hamnar längst fram.
5. häfta ihop och barnets högst unika målarbok är klar.
6. fråga om du kan få äran att måla en av bilderna, om du lovar att inte måla utanför konturerna.

lycka till!
mvh T.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0