från bageri till screentrycksstudio

hej alla!
det har varit lite hemlighetsmakeri, men nu kommer det stora avslöjandet:
jag har skaffat en ny lokal till min verksamhet. hittills har jag jobbat hemifrån, och de bilder ni har sett här på bloggen är ofta tagna i hemmiljö. men nu blir det andra bullar.
arbetet med att iordningställa den till en outstanding screentrycksstudio är i full gång, och förhoppningsvis blir det klart nästa vecka.
därför tänkte jag här på bloggen köra en bilddokumentation, så ni får en uppfattning om hur lokalen förvandlas från fult gammalt bageri till snygg screentrycksstudio. (jag kommer så klart inte bara att hålla på med screen, utan även tillverka smycken och annat i vanlig ordning. så ni inte behöver bli oroliga att ni ska lida brist på pysselidéer här på Skelettmuffins! jag lägger upp som vanligt om jag kommer på något att dela med mig av!)
här är de fantastiska bilderna.
för säkerhets skull tog jag med blixt för att ni ska få den rätta känslan.
den här underbara entrén bjuder in med sina skärmar som fastighetsägaren haft vänligheten att låta mig ta över. De ligger smakfullt lutade mot den stilrena kakelfonden. Belysningen är vald med omsorg för att hitta en perfekt balans mellan form och funktion. Till vänster ser vi entréns triumfkort: detaljerna i rostfritt stål som på ett underbart sätt speglar rummets karaktär.
i verkligheten: golvet hade ett centimetertjockt lager av 20 år gammal deg, från den tid då det har varit bageri. Tack GROVRENT för hjälpen. det lilla avloppet som ni ser till vänster är helt säkert vägen ner till helvetet, av den svavelosande doften att döma. det verkade inte så hoppfullt först, men nu efter en vecka verkar vi ha fått bukt med det, och det doftar NÄSTAN gott nu.
man nästan känner doften av nybakt bröd vid blotta åsynen av dessa ljuvliga pjäser. man säger ju att kökets stolthet är spisen, och här kan man väl inte annat än hålla med? för att inte tala om spiselkransen! Åh, tänk att under de bistra vintermånaderna samlas och berätta historier kring den här spisen.
i verkligheten: dessa hiskeliga schabrak har alltså gamla Eriks Bageri lämnat efter sig, utan en tanke på att vilja flytta dem. men tack. verkligen. tre enorma jävla bakugnar som tar plats. vi har ingen aning om hur, men UT ska dom!
en sådan karaktär man kan få i en patinerad yta som denna. vilken historia, man bara längtar efter att sitta och titta upp i taket och drömma sig bort till en tid för länge sedan.
i verkligheten: ventilationstrumman som hör till spishelvetena. den ska också bort. vet inte hur, men bort ska den.
i salen möts vi av en underbar takstuckatur med skulptural karaktär. Återigen, man vill bara rikta blickarna uppåt och njuta av ett sådant här mästerverk.
i verkligheten: avloppsrör som vi tyvärr får leva med. det är rör som går från hela huset, så grannarna (och vi!) blir nog ledsna om vi avlägsnar dessa. kanske man kan hänga upp ett tyg i taket eller något. tips?
visst är det väl härligt med ett välfungerande kök? när man vet var allt ska vara, när var sak har sin plats, då har man hittat hem. här har man valt att ta in det smakfulla och praktiska kaklet även i köket, vilket får hela rummet att lysa i all sin prakt.
i verkligheten: det är banne mig kakel överallt i hela lokalen! praktiskt, ja! fint, nja. men verkligen: praktiskt. bageriet har valt att borra i nästan varenda kakelplatta, så planen är att täcka för dem på något lapptäcksliknande sätt. det kan bli hur bra som helst när det blir klart.
så där ja, det var allt för idag. vi gör det vi kan göra så länge, tills gudarna skickar ner någon som kan ta hand om ugnarna. lite färg kan verkligen göra underverk.
mvh Skelettmuffins

Kommentarer
Postat av: Tyg och otyg

Hahaha, stor humor. Skrattar gott åt din pittoreska beskrivning. :) Grattis till lokalen iaf, ska bli kul att se vad du gör av den!

2011-10-13 @ 20:23:28
URL: http://tygochotyg.blogspot.com
Postat av: T.

tack, ja det blir förhoppningsvis lite snyggare än det är på de här bilderna. vi har målat och fixat det vi kan, samt fått in en underbar röd sammetssoffa, så bara det har gjort lite för att lyfta lokalen mot målet ---> screentrycksstudio!

2011-10-14 @ 09:08:56
URL: http://skelettmuffins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0