klart att barnet ska ha en tröja med bläckfiskar

så här snyggt blev det när vi hjälptes åt att trycka en t-shirt åt barnet idag.
barnet var med i studion hela dagen, och såg till att mamma jobbade som hon skulle!
mvh Skelettmuffins

filmjölkskonst

filmjölkskonsten har spridit sig till flera av familjemedlemmarna.
här är dotterns bidrag: en höna!

lördagsnöje

ja i den här familjen brukar vi rita när vi ska ha roligt.
mvh skelettmuffins

moleskine art

illustration: Skelettmuffins

emo dog

illustration: Skelettmuffins

moleskine art

"Oh Shit!"
illustration: Skelettmuffins

logga till rekobutiken

häromdagen fick jag uppdraget att designa en logga och trycka kassar åt Rekobutiken som kommer att öppna i Malmö inom kort. Rekobutiken är verkligen en butik i min smak. butiken riktar in sig på ekologiska och fairtrade-märkta produkter, blandat med smycken och andra spännande produkter i återbrukade material.
jag gjorde ett provtryck på tidningspapper, så ungefär så här kommer det att se ut så småningom på rekobutikens kassar.
mvh Skelettmuffins

moleskine art

jag vet att jag promotar moleskine mer än vad som borde vara rimligt utan att jag får betalt för det.
men det är verkligen de bästa anteckningsböckerna. det är bara så.
nu har jag skaffat en helt ny liten juvel i A6-format. lite för liten trodde jag först, men det är ett perfekt format för att göra en liten skiss eller teckning utan att det för den sakens skull blir för övermäktigt.
jag brukar "värma upp" på morgonen med en teckning, och köra en innan jag går och lägger mig.
illustration: Skelettmuffins

scarecrow

illustration: Skelettmuffins

så gör du en igelkott i filmjölk


mvh Skelettmuffins

emo dog

illustration: Skelettmuffins

nytt från screentrycksverkstan

för ett tag sedan postade jag ett inlägg om en bläckfisk som vi hittade på gatan.
idag tänkte jag visa ett test som vi gjorde med den bilden.
inbränd och klar. jag gillade "spökbilderna" som blir av de gamla trycken.
första omgången tryck klara. här tryckte vi med transparent preussisk blå.
efter det tryckte vi en omgång till med en annan färg för att studera hur färgerna blandas med varandra.
lite närbild.
test med vit färg på t-shirt.
mvh Skelettmuffins

typer av järn


en sådan fantastisk ask full av bokstäver!
vi testade att stansa i läder, och det gick alldeles lysande:
namnet som vi funderar på.
mvh Skelettmuffins

origami till östasiatiska museet

hej alla!
ni som har följt med ett tag vet ju att jag håller på med origami.
dagens leverans gick till östasiatiska museet.
här har vi produktionen i full gång. en massa små små papperskvadrater i olika storlekar ska skäras till för att få de rätta storlekarna till de moduler som man viker smyckena av.
när man har vikt klart modulerna sätts de ihop till små "pyramider".
finns även i rött!
klar för leverans!
mvh Skelettmuffins

länktips: street anatomy

hej alla!
tänkte bara dela med mig av ett länktips. förutom det coola namnet street anatomy, har den här bloggen allt ni kan tänka er om anatomi i konstsammanhang. väldigt spännande för oss som har en dragning åt det makabra, och som tilltalas av anatomisk konst.
mvh Skelettmuffins

vy från fikahörnan

hej alla!
här sitter man och sörplar i sig elvakaffet och njuter av vyn från soffan.
till höger: när vi kom till lokalen, fanns där en skitful hylla som vi/jag hamrade isär ganska omgående. kvar blev dessa ställningar som säkert kan användas till något, om man bara kommer på vad. några förslag? mitt förslag är att göra något slags ljudabsorbenter av dem, så det blir behagligt ljud hos oss. som det är nu så ekar det rätt bra.
mvh Skelettmuffins

vad är det i det hemliga rummet?

hej alla!
i vår lilla anspråkslösa lokal har vi faktiskt ett rum som jag inte har visat er än.
dörren leder till... narnia! nej det gör den dessvärre inte, men det är ett rum som kommer att ha sin alldeles speciella funktion. så här mycket får ni se än så länge, så visar jag mer när vi har gjort i ordning där inne.
vad är det bakom den mystiska dörren i rostfritt stål egentligen? och vad ska det bli? svaret kommer snart att exponeras för er.
längst till höger ser ni en grå hög. den fungerar just nu som doft-absorbent. snyggt värre. det blir snyggare snart kan jag lova.
mvh Skelettmuffins

kakeldekor

se där i bakgrunden!
vad är det där på väggen? det är ju...
...kakeldekor!
vi kom på ett kul sätt att faktiskt kunna utnyttja det faktum att HELA, och då menar jag HELA lokalen är inkaklad. man kan ju gå loss med whiteboard-penna. texterna till höger är olika idéer på vad studion ska heta när den blir klar. kanske ni läsare har något klockrent tips?
den här underbara katten är det dottern som ligger bakom. det är så fantastiskt att få se serietecknaren i henne. kul också att ha en hundrafemtio kvadratmeter stor whiteboard.
prickarna är ett försök från min sida att få bort de fula hålen som sitter lite här och där, där det har varit hyllor och sådant. man ser ju hålen om man tittar noga, men på håll syns de ju faktiskt inte.
det var allt för denna gång.
mvh Skelettmuffins

det fantastiska tryckbordet

hej alla!
en av anledningarna (ja det är faktiskt sant!) till att jag slog till på den här lokalen, var det otroliga bakbordet som bageriet hade lämnat efter sig. bordet kommer att fungera som tryckbord inom en snar framtid, och är stort nog att trycka metervara på.
mvh Skelettmuffins

radiomottagning

hej alla!

det visade sig att radiomottagningen inte var den bästa i lokalen/ studion. vad göra när Stil i P1 snart kör igång, och man är desperat? det fanns ingen annan råd än att förlänga antennen!
radioantennen allan gjord av en bit ståltråd. mottagningen blev krispigare och klarare än någonsin.
mvh Skelettmuffins

mer kul med dockhuvuden

hej alla!
en till detalj från entrén i studion. några levande ljus är ju trevligt, men ack så tråkigt. varför inte liva upp med ett dockhuvud? detta har jag bara spraymålat med högblank färg. inte så noga som ni kanske ser. men kul blir det ju:
mvh Skelettmuffins

work in progress: virkad stol

det pågående projektet är att virka in en stol lagom till öppnandet av ateljén/ studion. vi tänkte ställa den utanför som en liten teaser på vad som kan väntas där inne.
så här ser det ut än så länge:
i förgrunden har vi stolen. det är lite knivigt att få till passformen, men det går att virka in vad som helst om man ger sig fan på det.
här har vi min underbara lärling karin som är i full färd med att färdigställa ena benet på stolen.
vi virkar långa korvar först, och passar in dem efter hand. till projektet använder vi restgarner.
sen klär vi på stolen allt eftersom. bitarna kommer vi sedan att sy fast på stolen.
det var allt för den här gången. fortsättning följer!
mvh Skelettmuffins

kul med dockhuvuden

nu när det börjar bli lite mörkt och ruskigt, är det kul att göra ett pyssel som till slut kan bli en lampa att lysa upp vintermörkret med.
jag tog ett dockhuvud som jag skar rent och satte i en förbrukad värmeljushållare som fick fungera som en sockel. alltihop placerade jag sedan på en lampa som egentligen är till för konstglas, men om ni vill göra en docklampa och inte har just en sån lampa, lär det funka med vilken spot som helst.
så här blev det:
se vilket ljus det sprider, huvudet.
men vad är det där som skymtar i bakgrunden? ett huvud till på min ära!
och här en närbild av huvudet. undrar vad som förvånar det så? fick det en idé? vilket ljushuvud!
det var allt för den här gången.
mvh Skelettmuffins

från bageri till screentrycksstudio

hej alla!
när man precis har skaffat en studio att vara i, är det ju viktigt att man styr upp så att man känner sig välkomnad när man kommer in innanför dörren. därför har vi idag jobbat lite mer på entrén och det första intrycket, som ju alla vet är ganska viktigt. entrén/ hallen är även tänkt att fungera som ett fikarum, där man kan sitta och dricka kaffe och småprata mellan tryckningarna/ varven.
så här ser det ut än så länge:
bordet i förgrunden tillverkade vi av en gammal skylt som hade sett bättre dagar. efter lite putsning blev skylten emellertid som ny. skylten + benen hittade vi i ett utrymme/ förråd i anslutning till lokalen. simsalabim: ett bord. soffan talar ju sitt eget underbara språk. anyone for tea?
så här ser skylten ut. salongen finns kvar, och ligger granne med oss. fast nu med snyggare skylt sedan flera år tillbaka. jag har ändå alltid förundrats över namnet. margoth låter verkligen som något man skulle döpa en demon till. (margoth/ gorgoroth/ behemoth).
den underbara soffan igen.
det är kul att experimentera med hur olika material beter sig mot kakel. dessa mässingsljusstakar uppförde sig väldigt väl tyckte jag nog.
någon som trivdes väldigt bra i sammetssoffan, var ju spöket. hon var lite svår att fånga i dagsljus dock, men ni får någon slags uppfattning.
det var allt för den här gången.
mvh Skelettmuffins

från bageri till screentrycksstudio

hej alla!
det har varit lite hemlighetsmakeri, men nu kommer det stora avslöjandet:
jag har skaffat en ny lokal till min verksamhet. hittills har jag jobbat hemifrån, och de bilder ni har sett här på bloggen är ofta tagna i hemmiljö. men nu blir det andra bullar.
arbetet med att iordningställa den till en outstanding screentrycksstudio är i full gång, och förhoppningsvis blir det klart nästa vecka.
därför tänkte jag här på bloggen köra en bilddokumentation, så ni får en uppfattning om hur lokalen förvandlas från fult gammalt bageri till snygg screentrycksstudio. (jag kommer så klart inte bara att hålla på med screen, utan även tillverka smycken och annat i vanlig ordning. så ni inte behöver bli oroliga att ni ska lida brist på pysselidéer här på Skelettmuffins! jag lägger upp som vanligt om jag kommer på något att dela med mig av!)
här är de fantastiska bilderna.
för säkerhets skull tog jag med blixt för att ni ska få den rätta känslan.
den här underbara entrén bjuder in med sina skärmar som fastighetsägaren haft vänligheten att låta mig ta över. De ligger smakfullt lutade mot den stilrena kakelfonden. Belysningen är vald med omsorg för att hitta en perfekt balans mellan form och funktion. Till vänster ser vi entréns triumfkort: detaljerna i rostfritt stål som på ett underbart sätt speglar rummets karaktär.
i verkligheten: golvet hade ett centimetertjockt lager av 20 år gammal deg, från den tid då det har varit bageri. Tack GROVRENT för hjälpen. det lilla avloppet som ni ser till vänster är helt säkert vägen ner till helvetet, av den svavelosande doften att döma. det verkade inte så hoppfullt först, men nu efter en vecka verkar vi ha fått bukt med det, och det doftar NÄSTAN gott nu.
man nästan känner doften av nybakt bröd vid blotta åsynen av dessa ljuvliga pjäser. man säger ju att kökets stolthet är spisen, och här kan man väl inte annat än hålla med? för att inte tala om spiselkransen! Åh, tänk att under de bistra vintermånaderna samlas och berätta historier kring den här spisen.
i verkligheten: dessa hiskeliga schabrak har alltså gamla Eriks Bageri lämnat efter sig, utan en tanke på att vilja flytta dem. men tack. verkligen. tre enorma jävla bakugnar som tar plats. vi har ingen aning om hur, men UT ska dom!
en sådan karaktär man kan få i en patinerad yta som denna. vilken historia, man bara längtar efter att sitta och titta upp i taket och drömma sig bort till en tid för länge sedan.
i verkligheten: ventilationstrumman som hör till spishelvetena. den ska också bort. vet inte hur, men bort ska den.
i salen möts vi av en underbar takstuckatur med skulptural karaktär. Återigen, man vill bara rikta blickarna uppåt och njuta av ett sådant här mästerverk.
i verkligheten: avloppsrör som vi tyvärr får leva med. det är rör som går från hela huset, så grannarna (och vi!) blir nog ledsna om vi avlägsnar dessa. kanske man kan hänga upp ett tyg i taket eller något. tips?
visst är det väl härligt med ett välfungerande kök? när man vet var allt ska vara, när var sak har sin plats, då har man hittat hem. här har man valt att ta in det smakfulla och praktiska kaklet även i köket, vilket får hela rummet att lysa i all sin prakt.
i verkligheten: det är banne mig kakel överallt i hela lokalen! praktiskt, ja! fint, nja. men verkligen: praktiskt. bageriet har valt att borra i nästan varenda kakelplatta, så planen är att täcka för dem på något lapptäcksliknande sätt. det kan bli hur bra som helst när det blir klart.
så där ja, det var allt för idag. vi gör det vi kan göra så länge, tills gudarna skickar ner någon som kan ta hand om ugnarna. lite färg kan verkligen göra underverk.
mvh Skelettmuffins

heart

den här bilden ska nog bli ett tryck så småningom. Jag vet inte med de köttiga färgerna dock.. vad tycker ni? kom gärna med färgförslag!
mvh Skelettmuffins

typography: laugh

illustration: Skelettmuffins

en vilsen hund med ögonen på öronen

mvh Skelettmuffins

D.I.Y.

idag tror jag inte att jag orkar blogga.
vänligen fyll i själva.
mvh Skelettmuffins

ägg

ett mönster som jag håller på med.
tanken är att det ska bli ett tryck på metervara.
flera små ägg.
ett ägg i närbild.
mvh Skelettmuffins

cocooning

illustration: Skelettmuffins

smile/ det gör ont

egentligen vet man inte om den här typen ler väldigt mycket eller har väldigt ont.
rosetterna antyder på något sätt att figuren är lite finklädd och befinner sig någonstans där man umgås under lite lättsammare former...
...medan repliken antyder något annat. "ouch" kan visserligen vara ett svar på en dräpande kommentar från en person utanför bild, och kan därigenom indikera att personen på bilden uppskattar tillvaron ännu mer, om den uppskattar dräpande kommentarer vill säga.
men är det bandage som hänger och sladdrar längs armarna? i så fall kan det ju vara så att personen i alla fall har ont.
och vad gör den fula hunden i hörnet?
frågorna hopar sig.
mvh Skelettmuffins

surreal/ vad föreställer bilden?

inte för att vara sån och så, men ibland är jag bara så jävla begåvad. :)
jag blev sjukt nöjd med den här bilden, även om jag inte har en aning om vad den betyder.
kanske någon av er vet/ har ett förslag?
vad är det för scen som utspelar sig egentligen?
själv får jag lite vibbar av servila betjänter, men jag har ingen aning.
tolkningen är fri.
tack på förhand!

mvh Skelettmuffins

larv med nitar

illustration: Skelettmuffins

dagens sanning?


mvh Skelettmuffins

en skelettlarv med huggtänder

illustration: Skelettmuffins

cyklop i klänning

här kommer lite mer ur min moleskine som jag band in för ett tag sedan. denna gång blir det en cyklop i klänning.
jag tog originalskissen och gjorde om den lite, och då blev den så här:
idén är att jag ska testa tvåfärgstryck på bilden. svart och vitt på ett färgat tyg.
mvh Skelettmuffins

att hitta en bläckfisk på marken

när jag var ute med min dotter på promenad hittade vi en liten bläckfisk på asfalten.
det kan ha varit något slags armband en gång i tiden.
.
en liten ensam bläckfisk.
efter lite redigering blir den klar för tryck:
mvh Skelettmuffins

tandféns husdjur?

tandfen måste ju göra av tänderna nånstans.
jag tänker mig att hon skapar ett husdjur.
lite à la Frenkenstein.
illustration: Skelettmuffins

rosettmonster

illustration: Skelettmuffins

RSS 2.0