bored panda

denna underbara sida hittade jag häromdagen när jag var - just - uttråkad. sidan listar allt möjligt som botar leda, som till exempel den märkligaste konsten, bra och smarta annonser, lego-rekonstruktioner av konstverk i konsthistorien.. ja den här sidan har det mesta. väl värt ett besök om man har några timmar att slå ihjäl.
mvh T. 
.

bennie banan & veganer


mvh T.

tessellation

försökte mig på en enkel tessellation.
alla är vi barn i början, så jag tog det enklast möjliga mönstret för att få upp lite självförtroende. jag använde mig av vanligt rutat kollegieblocks-papper, eftersom man lätt ser var man ska dra linjerna så det blir rakt. jag sparar fancy-pappret tills jag kan ordentligt..
men jag känner mig grymt sugen på att utforska denna spännande gren av origamin lite närmare, så jag kan nästan utlova fler bilder inom kort.
mvh T. 
.
.
.

hundmänniskor

rensade ur gamla ritblock och hittade dessa "hundmänniskor".
mvh T.
.
.
.
.

tre små trianglar

Mitt senaste tillskott till origami-kollektionen: halssmycken och örhängen i rött och svart. 
.
.
.
.
.
mvh T.

två utställningar

tänkte bara meddela om att jag kommer att medverka i två utställningar inom kort.
.
den första med vernissage fredagen den 5:e november på Silvénska villan i Säffle.
Obrukbart heter den och är en samlingsutställning. Ett antal konsthantverkare har bjudits in för att utforska begreppet bruksföremål och vad som händer om man tar bort funktion.
Den andra utställningen äger rum på Galleri Strand i Slottsbron och har vernissage den 13:e november. Det är en separatutställning. mer säger jag inte..!
mvh T.
.
 

evil el

så här ser elskåpen ut där jag bor.
mvh T.
.
.

richard sweeney

kolla in denna otroliga origami-artist.
helt otrolig. 
mvh T.
.

väggsmycken

inför samlingsutställningen "Obrukbart" arbetar jag nu med en serie smycken i origamiteknik. jag hängde upp dem i arbetsrummet bara för att ha någonstans att ha dem, men kom fram till att de var rätt snygga även på väggen. kanske utvecklar jag dessa smycken till någon slags rumsavdelare eller liknande. 
mvh T.
.
.

ett smycke av papper

mitt senaste projekt är ett halssmycke i origamiteknik.
före:
.
.
och så här blev det när det blev klart!
.
.
mvh T.

origami och gamla modemagasin

ett kul pyssel för både stora och små.
jag tillverkade en ring av åtta enheter, och satte i en liten bild innan jag satte ihop modellen. än så länge vet jag inte riktigt vad jag ska använda dem till, men funderar på att göra örhängen. vad tycker ni att jag ska göra? 
mvh T.
.
.

vart du ska gå om du vill se riktigt roliga smycken

satt och googlade i största allmänhet igår, och då dök jag plötsligt på det: en människa som i sin blogg bemödar sig att lista och länka all världens skitcoola smyckesdesigners, och det är ringar som är i fokus. man bli lätt sittande i timmar om man har det minsta intresse av annorlunda smycken. 
carrotbox heter bloggen och du hittar den här.
mycket nöje.
mvh T.
.
ringar av luisa bruni

RSS 2.0