bloggtips: meathaus

ett tips på inspirerande illustrationsblogg för alla konstintresserade är meathaus. trevlig resa!
mvh skelettmuffins
Kristina Collantes Art
bildkälla

pyssel: nyckelhalsband

jag har nog den mest patetiska nyckelknippan som finns. TVÅ nycklar. hemnyckeln och bilnyckeln. inte några häftiga nycklar till någon cool studio eller något. eftersom jag har ateljé i anslutning till hemmet, behöver jag ingen extra nyckel till jobbet, eftersom den är samma som hemnyckeln. det är lite som när man var liten och hade en nyckel runt halsen, nu utökad med bilnyckeln då.
jag har länge tänkt göra något kul av detta faktum, så det fick bli ett nyckelhalsband. en svart kedja med diverse grejer som jag hade liggande. själva nycklarna fick tjäna som hängen. så här blev det:
här hänger nyckelhalsbandet tillsammans med ett virkat halsband som jag har fått i present från brasilien.
självaste nycklarna. för ett tag sedan när jag var ute och promenerade, hittade jag en rostig bricka. den kom väl till pass som dekoration framför nycklarna.
bak i nacken hängde jag i några kedjestumpar med löv i glas.
jag bröt av kedjan med lite cernitgrejer som jag gjorde för ett tag sedan.
cernitgrejerna igen.
ja det var allt för den här gången.
väl mött.
mvh skelettmuffins

om läder och skinn och vegetarianism

psst.
jag har fått ett par mail med funderingar över det här med skinn och läder. jag som är vegetarian borde väl inte jobba i skinn och så vidare. det är kul och bra att ni undrar, så jag tänkte förklara lite hur jag tänker.

1. jag har ett par sandaler och en väska som är tillverkade i läder. det är de läderprodukter jag har. sandalerna är inköpta nya och väskan hittade jag second hand. nej just det, min hund har ett läderhalsband, som hon har fått.
2. eftersom jag jobbar med återbrukade material, så kan jag ibland komma över skinn och läder av god kvalitet på loppis. skinnet jag använder till mina smycken är alltså i mesta möjliga mån återbrukade gamla jackor och liknande produkter.
3. jag använder inte päls.
mvh skelettmuffins

recycling: tenntrådsbroderier

här kommer en ny laddning armband i tekniken tenntrådsbroderi. förutom den traditionella tekniken med tenntråd, använder jag gitarrsträngar och blixtlås.
det andra armbandet från vänster har en fläta av koppartråd. jag strippade en bit elkabel och voilá. det finns material vart man än ser.
lite närbilder.
traditionella tenntrådsarmband brukar ha en knapp av renhorn. jag tycker att hornen ska sitta kvar på renen, och använder därför recyclade knappar direkt från loppisen.
jag vill ändå att knapparna ska ha en snygg patina, så jag raspar lite med en fil om det är en alltför blank knapp.
mvh skelettmuffins

serie: kött är mord

illustration: skelettmuffins

serie: veggobabbel

den här serien är ett samarbete med Lars Arvidson, som fick nöjet att bevittna/ delta i följande konversation:
illustration: skelettmuffins

serie:marsvinsjoddel


RSS 2.0