Hjärtan är ju ett för kul motiv egentligen del II

Hej alla!
Nu ni slår hjärtat för högtryck i studion igen.
Det senaste motivet är detta, som blev klart för ett par dagar sedan.
Än så länge finns den på Cloth.se och i Rekobutiken i Malmö, om man skulle få feeling att beställa ett eget exemplar.
Disktrasa Heart
Disktrasa Heart
mvh Skelettmuffins

Alla blodpumpars dag

Nu har vi kul i studion må ni tro!
.
Eftersom det är alla hjärtans dag snart, och vi älskar allt som har med anatomi att göra, så har vi slagit ihop dessa två och skapat några roliga tryck för Cloth.se. Här är det första som blev klart igår:
.
fler tryck med anatomiska motiv utlovas inom kort.
mvh Skelettmuffins

Cloth.se på facebook

Hej alla gulliga ni!
Jag ville bara informera er om att vår nätbutik  Cloth.se nu har en egen facebooksida.
Vi tänker oss att vi inte ska hålla på och överösa er med en massa erbjudanden i tid och otid, utan kanske fixar lite mysiga bilder och annat gos, så ni kan känna er hyfsat uppdaterade samtidigt som vi lär känna varandra lite sådär långsamt. Mysa till det med lite kuddar och doftljus och sånt.
mvh Skelettmuffins

Vegan i 30 dagar - hur gick det sen?

Hej.
För ett tag sedan bestämde jag mig för att testa på att äta bara vegankost under 30 dagar. Jag lade medvetet denna period över julen, för att undersöka hur det skulle gå och om det nu var så himla svårt som jag trodde.
Det här är de slutsatser jag har dragit och de erfarenheter jag fått än så länge.
.
1. Jag vill fortfarande vara vegan. Experimentet var tidsbestämt, och jag hade bestämt mig för att när de 30 dagarna var slut skulle jag festa loss på en pizza med mycket ost och en semla - de två sakerna som jag tänkte skulle vara svårast att helt avstå från. Jag har ätit både pizza och semla efter experimentet, men helt veganska. Det blev bara så att jag köpte en pizza utan ost, och semlan gjorde jag själv. Jag tror nog ändå att jag vill köpa en semla på konditori så småningom.
2. Det är inte så mycket smaken utan texturen jag söker i mat. Detta är en intressant insikt. Innan experimentet var jag övertygad om att det var smör och creme fraiche som eventuellt skulle kunna få mig att vackla. Men nu när jag lite mer regelbundet har kört på alla möjliga röror (hoummus, tapenade, en god senapsröra som jag har hittat på, baba ganousch, avocadoröra osv.) med en krämig konsistens, så finns det ingen anledning att sakna creme fraiche. Smör kan jag fortfarande sakna, men det finns ju mjölkfritt smör om man vill ha det.
3. Det går att leva utan smör och ost på mackan. Se ovan. Jag har ersatt det mesta smöret med avocado eller hoummus, som jag har stående i kylen för jämnan, och det är som sagt mest konsistensen jag vill åt ändå, visar det sig. Smält ost saknar jag, och vill verkligen hitta ett BRA alternativ att till exempel smälta på pizza och varma mackor. Halloumi är något jag kommer att sakna om jag blir 100% vegan.
4. Det är lätt och det är svårt att vara vegan. Jag trodde att man måste vara jätte jättehardcore för att vara vegan, och till viss del stämmer det. Det beror på om man bara drar det till att man väljer det mjölkfria smöret istället för det som är tillverkat av mjölk, eller om man verkligen kämpar för djurrätt som många veganer gör. För många är vegankosten en naturlig del i en hel kedja av noga genomtänkta gärningar som man väljer att göra resp. inte göra. Om man verkligen ska gå steget helt ut och inte på något sätt beblanda sig med något som är tillverkat av djur, kan man nog få det svårt eftersom så mycket innehåller delar av djur på ett eller annat sätt. Maten kan man ju värja sig mot, och kläder också, men det blir svårare att välja boende och en massa annat, som faktiskt kan innehålla delar av djur fast man inte vet om det. Det låter ju som om jag sitter och hittar på, men det är förvånansvärt mycket som det finns djurrester i.
Det är å andra sidan lätt att bestämma sig för att sluta äta saker med djur i egentligen. Svårt när man ska gå ut och äta på mindre orter, men i större har man ju kommit lite längre och insett att det finns folk som vill avstå från att bidra till djurplågeri, samt äta en hälsosam kost som vegankost. Jag är helt övertygad om att vegankost är det bästa man kan välja, dels för sig själv och för andra. Att medvetet välja vegankost har i alla fall fått mig att reflektera över valet och vad det innebär om alla skulle göra likadant. Att äta en klimatsmart kost som vegankost är ett sätt att bidra till att minska det ekologiska fotavtrycket, och, vilket är mycket viktigt för mig, att inte bidra djurs enorma lidande på den här planeten, lidande som bara finns till av en enda anledning: att folk vill ha billigt kött, NU! Det är något jag tar avstånd från, och något jag tänker fortsätta med att ta avstånd från.
5. Men har jag inte fuskat en enda gång då? Jo, faktiskt. När jag var i Stockholm i helgen köpte jag en macka med lite grillad halloumi. Visserligen har 30 dagar gått, så rent tekniskt får jag ju. Det skulle jag ju emellertid inte ha gjort, eftersom jag blev fruktansvärt dålig i magen av det. Detta gör att jag närmar mig övertygelsen att vi inte är ämnade att äta mjölkprodukter över huvud taget. Om man blir så dålig efter bara drygt 30 dagar utan, är det verkligen meningen att vi ska äta sådan mat då?
6. Känner jag mig något piggare då? En av anledningarna till experimentet var att se om jag kunde bli piggare. Jag tycker nog att det är lite hugget som stucket, om uttrycket tillåts, än. Men det kan ju bero på andra orsaker också, till exempel att det är så himla mörkt hela tiden så man blir trött av det. Kanske lite lite piggare ändå. Eller så är det bara placebo, vad vet jag?
.
Intressant har experimentet i alla fall varit, och jag kommer i alla fall att än så länge köra vegankost i 99,9% av fallen. Om det blir en grillad halloumibit till sommarens grillkvällar så får det vara hänt (med extrema magsmärtor som följd) men jag har helt säker på att jag har lagt om det mesta av kosten till att inte innefatta animaliska produkter över huvud taget.
.
Med vänlig hälsning
Skelettmuffins
.

Disktrasan - den perfekta presenten!


.
Hej alla ni.
Nu har det ju varit lite hemlighetsmakeri på hög nivå här, och uppdateringen har varit lite sisådär minst sagt. Men misströsta inte! Det finns en anledning till allt detta. Under en liten tid har vi i tryckstudion nämligen gått ihop och startat nätbutiken Cloth.se, som nu är fullt fungerande och klar att beställa ifrån. De första beställningarna har redan börjat droppa in! Jippie! Det här är så kul!
Idén är att alla ska hitta en screentryckt disktrasa som passar. Vi vill nämligen visa alla hur kul det kan vara med en screentryckt disktrasa, och det är tänkt att det ska finnas något för alla. Olika kategorier av tryck gör att man lätt kan hitta till sin favorit. Sidan är fortfarande ganska liten, och vår plan är att den ska stå i full blom till våren/ sommaren, så vi fyller på sortimentet med nya fräscha tryck allteftersom.
.
Känn er välkomna att botanisera och lägga in er beställning redan idag! Vi syns!
.
selma och gustaf ligger på lur och väntar.
.
en helt ny art av bläckfisk som lurkar i lagret.
.
Djur verkar vara ett populärt tema, vilket vi tycker är väldigt kul. Här en räv(?) i samarbete med grafiska formgivaren Revenge of the Goblin.
.
mvh Skelettmuffins/ Cloth.se

Metalmüsli

Min lärling är inte bara en stjärna på textiltryck. Hon gör müsli också, och är generös nog att dela med sig av receptet. Tur för oss andra, säger jag. Jag har själv provat att göra den, och den är verkligen metal. Riktigt rökig och god.
mvh Skelettmuffins

Papper blir djur

Vi har haft lite 3D-gestaltning i studion.
Som material valde vi papier maché. Ett jätteroligt material för stora och små, och man blir barnsligt förtjust vill jag lova. Det är verkligen svårt att sluta när man väl har börjat.
Här är vad jag åstadkommit hittills:
det här djuret har jag bestrukit med lite spackel för att få en jämn yta. När spacklet torkar kan man slipa på det och få en slät finish.
det här djuret fick sin blå färg samt prickarna på stjärten av gamla modemagasin. återbruk är alltid bra.
mvh Skelettmuffins

ett underbart litet hus

Men!
Vad är det där som ligger på kakfatet?
Ett litet hus!
mvh Skelettmuffins

RSS 2.0