matte+virkning=sant

här en kul blogg som jag hittade på min vandring på nätet. dom verkar ta upp lite matematisk virkning och sånt som jag är intresserad av. om ni också är det, föreslår jag att ni tar en titt.
mvh T.



senaste skörden

hej på er alla!
här bjuder jag på en bild av de smaskiga smyckespralinerna som jag har gjort idag. skörden kommer att gå till elofssons garderob & galleri.



ett av smyckena fick inte följa med eftersom det blev så bra att jag bestämde mig för att unna mig det själv.
egoist? javisst! men nån måtta tyckte jag nog det fick vara. är man smyckesdesigner så kan man väl nån gång få unna sig nåt som man har gjort. sen kan det ju vara bra att ha ett stycke av sin egen design på sig, som reklam, resonerade jag som argument för att få behålla smycket.



annars är det märkligt det här med textila smycken. folk verkar inte fatta att man kan ha på sig virkat bara för att det råkar vara format som ett smycke. ett onödigt motstånd som folk har bara för att dom inte är vana vid textila smycken. synd, med tanke på vilken underbar flora av coola, spännande och förhållandevis billiga smycken man missar bara för att man inte vågar. det känns kanske inte tillräckligt "ädelt" med textila smycken. smycken ska väl vara av guld eller silver? men som jag ser det är det mycket mer ädelt att virka smycken av ekologiskt garn än att tvinga folk att arbeta i guldgruvor för att utvinna några gram guld.

de vanligaste frågorna man får när man tillverkar textila smycken:
"men blir de inte smutsiga?" en i och för sig relevant fråga, eftersom smycken precis som annat som är tillverkat av textila material blir smutsiga om man använder dem länge och mycket. vad gör man med kläder som har blivit smutsiga? just det, detsamma gäller för smycken.
"men håller de?" svar: de håller. de är virkade. virkat håller i generationer. se bara på alla gammelmormors virkade spetsar som omsorgsfullt broderats fast på örngott som har fått stå ut med både det ena och det andra. vilken fråga egentligen, jag borde nästan bli lite förnärmad.
frågor som är relevanta men som i så fall borde gälla för all textil. man frågar sig inte om en gardin eller ett plagg man köper går att tvätta eller om den håller, utan man tar det för självklart, vilket det verkligen borde vara. men så fort det gäller smycken, så kommer misstänksamma margit in i bilden. stackars misstänksamma margit. hon kanske vänjer sig så småningom.

mvh
T.


fiffiga fia


 
fiffiga fia trädklättrerskan

sandra

nu ni vet ni vad har min stick-guru sandra backlund släppt sin höstkollektion. ta en titt och låt er inspireras!
mvh T.

cc-pic7-Photo-Peter-Gehrke.jpg
bildkälla

dagens ord

dagens ord:
knit worthy


knitted landscape

Se här vad jag hittade. En liten svamp.
Bilderna är hämtade från Knitted Landscape. Kolla in den, hämta inspiration och sätt igång och förändra stadsbilden.
puss puss T.

tunnel vid ica stenby sweden


cernit och virkning

mitt senaste projekt blev halsband i samma serie som ringarna. virkade med cernitlera i mitten. 






mvh skelettmuffins

emily barletta

kolla!
jag trodde jag var den enda.
men icke!

emily barletta heter konstnären som också har fått för sig att virka in kulor i sina verk. bland annat. hon verkar även pyssla med någon slags cernitaktig lera i sina verk. vill ni se mer av barlettas verk, så rekommenderar jag att ni går in på hennes hemsida
det är kul att hitta folk som man känner sig besläktad med i sitt skapande. men det är väl själva fan att det alltid är nån annan som jobbar precis likadant som man själv. hur unik är man egentligen? inte särskilt. det är som att man har råkat plocka precis samma idé ur det kollektiva undermedvetna. precis samtidigt.

men kul att se att det finns som skiter i konventionerna och gör vad som faller dem in. mycket nöje! (själv gillar jag skarpt den svarta med "fingrarna" med svarta toppar. very femme fatale.
mvh T.
barletta_center_aug07.jpg

senaste smyckeskollektionen

här ett litet axplock av vad jag har pysslat med under de senaste dagarna. cernitlera är perfekt att använda till smycken, och perfekt att kombinera med virkat. man behöver inte ens hålla på och joxa med en brännugn; det går lika bra med vanlig ugn. resultatet blir porslinsaktigt och snyggt, precis som jag ville ha det.






mvh T.

uloni

dagens skattjakt gav resultat må ni tro. eftersom jag är så himla snäll delar jag här med mig av denna innovativa frivirkningsartist.  uloni kallar hon sig och hon är fantastisk. jag blir så glad över alla kreativa själar som finns där ute.

Lavender crochet cuff with red dots
Lavender crochet cuff with red dots
White and grey freeform cuff with aqua blue beads
det var allt för den här gången. puss och kram från T.

vital temptation

lite godis så här på kvällskvisten. vital temptation kallar sig konstnären.


mvh T.

something blue

senaste alstret. det är helt klart någonting blått, det är virkat, och det är
glaskulor i det. plus att det ligger helt underbart runt halsen.
mvh T.


kjoo

dessa tok-inspirerande alster är gjorda av en konstnär som heter maria joão ribeiro.
under märket kjoo virkar och tovar hon de mest fantastiska kreationerna.
mycket nöje!
mvh T.

il_fullxfull56735429
il_fullxfull50408640

morgonkonst

godmorgon!
alla behöver vi väl en liten konstvandring till morgonkaffet. varsågoda!



Emily Sutton - Woodpecker
textil fågelskulptur av emily sutton.


virkat korallhalsband av felieke van der leest.


brosch i blandteknik av felieke van der leest.

mvhT.


halsband som blundar

detta underbara halsband fanns i butiken hos elofssons garderob & galleri. det är ett intovat blunddocksöga, som blundar om man lägger halsbandet ner. såååå coolt. och vackert.


mvh T.

utflykt i fengersfors

eftersom det var så fint väder bestämde vi oss för att ta oss iväg på en dagsutflykt till fengersfors. för er som inte har varit där: i fengersfors i dalsland (ca 2 mil från åmål) ligger konstnärskollektivet not quite lokaliserat i ett gammalt bruk. där finns butik med jättespännande konsthantverk, café, utställningar och verkstäder där konstnärerna håller till.



vi passade såklart på att ta en fika på caféet. bilden är tagen precis utanför caféet. där växer inte bara vallmo. caféet har sin egen odling av sallad och grönsaker till de goda cafésmörgåsarna!



jag utanför smedjan. bilden är tagen av min dotter vilma. även om inte hela jag kom med, tror jag hon blev nöjd över att det viktigaste, dvs grodan, kom med på bilden.



ännu en bild som min dotter har tagit. "men! du har ju PYTTESMÅ öron! guud vad dom är PYTTESMÅ! dom syns ju knappt!" vad ska man säga. hon har ju faktiskt rätt...



sen avslutade vi trippen med ett bad. emil höll på och fjantade sig och spände sig. jag tror att han härmade strandraggar-norrmännen som var där. i vilket fall som helst var det mycket underhållande.



det var allt för den här gången.
mvh T.


frivirkning när det är som bäst

nu är jag själaglad ska ni veta. jag bara MÅSTE få dela med mig av lite till från etsy. den briljanta konstnären som ligger bakom dessa kreationer heter elin thomas. människan är ett geni! det är bara så.
jaha, då vet  man vad man ska göra i kväll då, galet inspirerad som man blev av det här underbara ljuvliga.

det här är faktiskt det coolaste jag har sett på länge. jag önskar mycket lycka och välgång åt denna begåvade virkvirtuos. och hoppas jag får träffa henne någon gång så jag får uttrycka min beundran för henne rätt upp i fejset liksom. snälla gudeli gud. låt mig få träffa henne.
mycket nöje!
mvh T.








virkade juveler

http://www.etsy.com/ är en fantastisk sida. där hittar man mycket kul. de här läckra virkade halsbanden till exempel. det är daintycrochetbyaly som står för dessa vackra virtuosa virkverk.




mycket nöje och ha det bra tills vi ses nästa gång.
puss och kram
T.

färgglada smycken

se här vad jag hittade för mer smaskigt. dessa fantastiska alster kommer från studio karma. kul att se att det är fler som håller på med textila smycken!



mvh. T.

pastell

fantastiska kreationer av designern kerstin klix. tokinspirerande! plötsligt blev jag sugen på att sätta mig och bygga smycken.


/skelettmuffins

virkad konst

 fick de första höstvibbarna för ett par dagar sedan, när vi (eller de andra som var med, inte jag) badade i ett stenbrott. det var en liten fläck på ett träd som hade blivit helt gul. som att ett parti av trädet hade bestämt att nu är det minsann höst.

för det mesta brukar det betyda att det är dags att plocka fram de där mysiga höstattiraljerna: mysljusen, teet, de tjocka strumpbyxorna och de snygga kjolarna. jag vet aldrig riktigt hur jag ska klä på mig på sommaren. det är skitsvårt. på hösten är det liksom lite mysigare att klä sig snyggt. plus att jag ska unna mig att göra en tjock, härlig kappa med matchande skor. höst betyder att man slipper att ha dåligt samvete för att man vill sitta inne och skapa.

nu ska vi titta på vad andra skapare har för sig.  här hittade jag en jättespännande konstnär vid namn karla schabert. hon är utbildad silversmed, men bestämde sig för att det var roligare att virka. duktig kicka.

mvh T.

RSS 2.0