pickles

här på morgonkvisten fick jag tips om en fantastisk blogg. 
pickles heter den och är riktigt mumsig. titta på den.
mvh T.

heldag på liseberg

lisebergskaninen kom den här gången i form av ett litet vackert barn som gnagde av hälsenorna på förbipasserande. här en liten bild som jag råkade få i flykten:sen bar det av till gretes, ett fantastiskt vandrarhem som jag rekommenderar till alla som har vägarna förbi göteborg och behöver nånstans att sova. trevlig personal, fantastiska rum och nära stan.


nu bär resan vidare för mig ner mot skåne, där jag ska ställa i ordning min utställning på elofssons garderob & galleri som ligger i komstad mitt i hjärtat av österlen.
utställningen kommer att ha vernissage lördagen den 1:a augusti, med vernissagefest efteråt.
mvh T.


porcelain by poodlebreath

idag på min morgonpromenad på nätet hittade jag dessa ljuvliga porslinsdelikatesser. de är handgjorda av konstnären poodlebreath. hon säljer på etsy, och har en blogg också. den är lika fin den.mvh T.

origamikrona

en sak som jag pysslade ihop för ett tag sen är den här superenkla kronan. den består av såna där loppor som man gjorde när man var liten. flera loppor klistras ihop och vips. tadaa.för er som vill göra en egen loppa, kommer beskrivningen här:

du behöver 1 kvadratiskt ark papper
1. vik pappret på diagonalen. vik upp igen.
2. vik pappret på andra diagonalen. vik upp.
du har nu två veck i pappret.
3. vik in hörnen mot mitten. alla fyra hörnen viks in.
4. vänd på modellen.
5. upprepa med att vika in hörnen.
6. pilla upp flikarna på baksidan, och stick in fingrarna i dem.
loppan är klar.

lycka till!
mvh T.

glass

så här blev mitt senaste projekt. kjolen är inspirerad av den ganska intetsägande glassen "big pack tresmak" som vi åt när jag var liten. man kände absolut ingen skillnad mellan de olika smakerna, men man inbillade sig att det smakade olika för att dom hade pluttat i olika färgämnen. men snygg var den.

kolasnittar

här en bild på pappret av min nödchoklad som jag hade tänkt äta vid påträngande röksug:själva chokladen var tyvärr borta. och här bjuder jag på ytterligare en bild på emil när han bakar kolasnittar som straff:


arkitektoniska armband

virkade armband


då jag har fått en del förfrågningar om jag gör smycken för män, har jag äntligen fått tummen ur och konstruerat dessa godbitar. de här armbanden är lite av en kombination mellan armband och pulsvärmare. eftersom de är virkade med moucher, blir de ganska stadiga och håller formen rätt så bra.
mvh T.

krusika milika

virkskulptur


en grej som jag gjorde för ett tag sen. den är egentligen ett collage bestående av en massa delar, med glaskulor i.
i augusti bär det av med den till utställning på österlen.
mvh T.

konstmuffins

papier mache


de här underbara skelettmuffinsarna i papier mache fick jag av en lovande konstnär som jag har fått äran att göra bekantskap med. tack för det!
mvh T.

sandra backlund


pp-pic4-Photo-John-Scarisbrick.gif

stickdrottningen sandra backlund.
kära gudeli gud.
gör så att jag får träffa denna begåvade övermänniska nån gång, och fråga henne om ett och annat sticktekniskt.
tack.
amen.

anne claire petitjag måste bara promota en favorit. vem kan motstå dessa fantastiska alster? plötsligt inser man att man nog faktiskt har en virkad kräfta för lite.  anne claire petit hittar du här.

målarbokspyssel

här kommer ett tips på ett pyssel du kan göra. uppskattas enormt mycket av barn, men funkar i alla åldrar. resultatet blir en alldeles unik målarbok.

du behöver:
1 fotograf, förslagsvis ett barn
1 digitalkamera
1 dator inkl. bildbearbetningsprogram och skrivare
papper
häftklammer
färgkritor

gör så här:
1.
ta med barnet på en promenad och låt det fotografera ALLT av intresse. tänk på att ett barn ser intressanta saker på ett helt annat sätt än du själv, så lägg dig inte i vad barnet fotograferar.
2. lägg in bilderna i datorn och behandla dem i photoshop eller annat bildbehandlingsprogram, så att de blir svartvita. OBS! inte gråskala nu, utan med ett filter typ "stämpel" så att bilderna verkligen blir svartvita.
3. skriv ut. A3 om du har en skrivare som fixar det, annars får A4 duga. (det blir hälften så stort när det blir klart sen. kom ihåg att du ska häfta ihop bladen till en bunt sen, så antalet bilder ska vara delbart med 4 för att det ska gå jämnt upp i slutet. ni som har sysslat med att pussla ihop fanzines vet vad jag menar, ni andra kommer nog på det.
det spelar inte så stor roll på vilken sida bilderna kommer, eftersom målarböcker inte brukar vara av någon narrativ karaktär direkt. (det kan ju annars vara ett sätt att vidareutveckla pysslet) det du ska komma ihåg är att du ska ha 2 bilder på varje sida, eftersom bladen kommer att vikas sen.
skriv ut ca 8 blad, dubbelsidiga och med två bilder på varje sida. extra kul är om du bemödar dig med att göra en framsida till målarboken. den ska då vara placerad till höger på baksidan av ett blad.
4. vik alla bladen på mitten. se till att den eventuella framsidan verkligen hamnar längst fram.
5. häfta ihop och barnets högst unika målarbok är klar.
6. fråga om du kan få äran att måla en av bilderna, om du lovar att inte måla utanför konturerna.

lycka till!
mvh T.

draktaggar


tröja från höstkollektionen
en tröja stickad i ekologisk ull. Den är stickad på tvären, från ärmen till mitten. sedan stickade jag ett mittparti med "draktaggar", som jag monterade fast de båda styckena med.

min älskling i lack

emil i lack

i morse när jag låg i sängen och drog mig, kom min käraste med en kopp nybryggt kaffe. som den sanna estet jag är, såg jag ju genast hur SKITSNYGGT hans nagellack matchade koppen. ni ser ju själva hur snyggt det är.
det är som om de är gjorda av samma material. frågan är nu bara: är min älsklings naglar gjorda av keramik, eller sitter jag och dricker ur en nagelkopp?


emils naglar i närbild

mvh /T

tusen tranorenligt japansk sed får man alla sina önskningar uppfyllda om man viker tusen tranor av traditionell modell. 
Följande berättelse har jag lånat från www.origamiresourcecenter.com som för övrigt är en bra sida om man vill börja med den fantastiska sysselsättningen origami.

Berättelsen om Sadako

Sadako Sasaki var en japansk flicka som bodde i Hiroshima när bomben föll 1945. 1955, vid 11 års ålder, fick Sadako diagnosen leukemi.

Under sin vistelse på sjukhuset började Sadako att vika papperstranor. Sadako spenderade 14 månader på sjukhuset, och vek tranor av allt papper hon kunde komma över. Hennes önskan var: Fred på jorden.


Sadako dog den 25:e oktober 1955. Hon var då 12 år gammal, och efter sig lämnade hon över 1300 papperstranor. Sadakos vänner och klasskamrater samlade ihop pengar för att kunna bygga ett minnesmonument för att hedra Sadako och  andra som fallit offer för atombomben. Hiroshimas fredsmonument färdigställdes 1958 och föreställer en staty av Sadako som håller en gyllene trana.

Monumentet är alltid översållat av papperstranor, vikta av besökare från världens alla hörn som har samma önskan som Sadako.
       

hjärtat i halsgropen

virkad halsband med glaskulor

detta halsband virkade jag för ett tag sedan. det var med på min separatutställning som jag hade på konsthantverkarna i karlstad i våras. nu ska det vidare på nya äventyr snart, då det bär av mot skåne i augusti. utställningen kommer att äga rum i Elofssons garderob & galleri, en butik som inte får missas om man är i trakterna kring Gärsnäs på Österlen.
mvh T

krullbollett exempel på vad man kan göra en regnig dag. krulla ihop och vips har du denna lilla boll. alternativt kan du även plutta i nejlikor, så får du en liten doftboll att hänga fönstret.

ur höstkollektionen

höst -09

alla är välkomna!

för att fira starten av bloggen Skelettmuffins kommer jag härmed att bjuda på just...skelettmuffins. idag. alla är välkomna. nu kan det ju vara så att alla inte hittar hit den första dagen, men om det är så att du missade kalaset så lovar jag att i alla fall bjuda på en bild på muffinsarna inom kort.

mvh

/T


RSS 2.0